Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
BAHASA
HUBUNGI KAMI
SOALAN LAZIM
ADUAN DAN
MAKLUM BALAS
PETA LAMAN

Bahagian Penilaian dan Penyelarasan
Fungsi Bahagian Penilaian dan Penyelarasan

1. Menerima, merekod, menilai dan menyelaras setiap permohonan baru projek pembangunan bagi tujuan penyediaan perancangan program/projek pembangunan dan permohonan bajet dalam Rancangan Malaysia Lima Tahun serta peruntukan tahun semasa.

2. Memantau, menyemak, menyedia dan memberi maklumbalas ke atas semua isu yang berkaitan dengan program/projek dan peruntukan pembangunan jabatan.

3. Memantau dan memastikan maklumat perbelanjaan dan status fizikal program / projek pembangunan jabatan dikemaskini di peringkat jabatan, kementerian dan agensi pusat.

4. Sentiasa memantau kemajuan pengemaskinian data maklumat prestasi fizikal dan kewangan di dalam SPP II Jabatan Landskap Negara bagi kegunaan pihak kementerian, agensi pusat dan stakeholder.

5. Memantau dan menilai keberkesanan program dan kerja-kerja semasa melalui pemeriksaan dan auditan dalaman bagi projek-projek yang menggunakan peruntukan pembangunan jabatan.

 

Kemaskini pada 2021-01-21 15:03:54 daripada Administrator

  •  
  • Email this page
  • 81