Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
header

Inisiatif HLN2019

 
Penyampaian Anugerah Inisiatif Negara Taman
Hari Landskap Negara (HLN) 2019
Pada 03 Mac 2019


Senarai Pemenang (Inisiatif Negara Taman Terindah)
Pengiktirafan kepada pihak berkuasa tempatan (PBT) yang menggembleng usaha berterusan dalam pembangunan infrastruktur landskap yang komprehensif di kawasan pentadbiran masing-masing melalui penyediaan ruang-ruang landskap, ruang-ruang hijau dan ruang-ruang awam yang menekankan keunggulan seni dan budaya dalam reka bentuk landskap, serta digunakan oleh orang awam secara optimum selain usaha pengekalan sumber landskap semula jadi dan pengurusan landskap yang konsisten.

1. Tempat Pertama : Dewan Bandaraya Kuala Lumpur

2. Tempat Kedua : Perbadanan Putrajaya

3. Tempat Ketiga : Majlis Bandaraya Iskandar Puteri


Senarai Pemenang (Inisiatif Negara Taman)
Pengiktirafan kepada syarikat pemaju perbandaran dan hartanah yang secara cemerlang melaksanakan inisiatif pembangunan landskap secara mampan dengan mengekal, membangun dan menguruskan kawasan hijau dan kawasan lapang dalam projek-projek pembangunan yang dilaksanakan oleh syarikat-syarikat tersebut.

1. EcoWorld Development Group Bhd.

2. IOI Properties Group Bhd.

3. Gamuda Land Sdn. Bhd.


Senarai Pemenang Landskap Komuniti Negara Taman
Pengiktirafan kepada komuniti yang proaktif dalam kerja-kerja melandskap keindahan dan penghijauan kawasan kejiranan selari dengan konsep Community In Bloom.

1. Tempat Pertama : Pertanian Bandar Putrajaya, Perbadanan Putrajaya

2. Tempat Kedua : Kebun Komuniti USJ 14, Majlis Perbandaran Subang

3. Tempat Ketiga : Taman Cendana, Majlis Perbandaran Pasir Gudang


Senarai Pemenang Inisiatif Sukarelawan Negara Taman
Pengiktirafan kepada pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan pertubuhan berasaskan komuniti yang secara luar biasa telah menggerakkan usaha-usaha kesedaran ke arah aktiviti kecintaan dan pembudayaan landskap kepada masyarakat.

Pertubuhan Alam Sekitar EcoKnights Kuala Lumpur & Selangor

Kemaskini pada 2019-03-11 16:59:00 daripada Administrator

  •  
  • Email this page
  • 1044
kwp    dbkl    ppj    plabuan    planmalaysia    jkt-kpkt
facebook twitter instagram  rakantaman mscmalaysia mygovernment
KETUA PENGARAH, JABATAN LANDSKAP NEGARA,
Tingkat 10, Blok F10, Kompleks Bangunan Kerajaan Parcel F, Presint 1, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, 62000 PUTRAJAYA.
Tel.: (603) 8091 0500 | Faks.: (603) 8091 0670 |email-add
Hakcipta Terpelihara © 2019 | Jabatan Landskap Negara Paparan terbaik menggunakan resolusi 1024 x 768, pelayar IE8, Firefox dan Chrome
Dasar Privasi  |  Dasar Keselamatan  |  Penafian  | Soalan Lazim | Peta Laman   [Terakhir Dikemaskini Pada 20 Februari 2020]
Jumlah Pelawat175749